در حالیکه شاید پیشبینی دقیق اغلب موضوعات در زندگی ممکن نباشد ولی امکان برنامهریزی برای آینده شرکتها وجود دارد. پیشبینی نیازهای مالی شرکت در آینده و جریان نقدینگی آن به اتخاذ تصمیمهای حیاتی برای کسبوکار منجر میشود. این اقدام نشان میدهد که آیا مدیریت کسبوکار در دست شماست یا آنکه کسبوکار مشغول مدیریت شماست! زمانیکه تصویری از آینده جریان نقدینگی در شرکت داشته باشید اعتماد به نفس رویارویی با اتفاقات آتی را خواهید داشت.
آیا مشتریان در پرداختها دیرکرد دارند؟ مشکلی نیست چراکه به میزان کافی در حساب بانکی منابع مالی دارید.
آیا نتایج فروش بهتر از پیشبینیها است؟ لذا میتوانیم به قسمتهایی از کسبوکار که نیاز بیشتری دارند نقدینگی را سرازیر کنیم.
مدیریت جریان نقدینگی فقط به معنای میزان ورود و خروج پول نیست بلکه بیشتر به معنای تمرکز بر زمانبندی است. چرا که میتوان گفت همهچیز به زمانبندی باز میگردد. یک حساب بانکی پر از پول، حس امنیت ناصحیحی به شما الغا میکند چراکه ممکن است فکر کنید هر لحظه میتوانید پولها را از آن خارج سازید (خرج کنید)! اگر در مورد میزان ورودی به حساب بانکی شرکت برنامهریزی نداشته باشید با خروج منابع، به زودی مشاهده میکنید که حساب بانکی شما خالی شده و دیگر پاسخگوی نیازها نیست. اما صورتیکه جریان نقدینگی را به دقت و با وسواس رصد کنید در زمانیکه ممکن است حساب بانکی خالی شود از آمادگی بیشتری برخوردارید و یا حتی میتوانید از بروز این اتفاق (خالی شدن حساب) جلوگیری کنید؛ به شکلی که وام جدیدی بگیرید، یا پروژهای را زودتر به پایان برسانید یا کار جدیدی را به دست بگیرید.
اهمیت جریان نقدینگی از کجا ناشی میشود؟
نبود نقدینگی یکی از دلایل اصلی نابودی یا عدم موفقیت کسبوکارهای کوچک و متوسط است.
زمانی که میخواهید کسبوکاری را راه بیاندازید باید با چالش نقدینگی دست و پنجه نرم کنید. هزینهها زیاد هستند و پول به سرعت از دست شما خارج میشود در حالیکه مشتری هم ندارید تا بخشی از نقدینگی شما را تامین کند. بنابراین به منابع موقت دیگری مثل وام و اعتبارات بانکی و ... نیاز دارید تا بتوانید نیاز مالی خود را برطرف کنید. شش ماه ابتدایی برای هر کسبوکار از منظر جریان نقدینگی بسیار اهمیت دارد. لذا اگر منابع کافی در اختیار نداشته باشید شانس زیادی برای دوام نخواهید داشت. تامینکنندگان به طور معمول به تازه واردها به صورت اعتباری کالا و خدمات نمیفروشند و همزمان مشتریان ابتدایی نیز خواهان پرداخت اعتباری و مدتدار هستند که در اینجا کسبوکارها را با بیپولی مواجه میکند. در اینجا نیز نقش مشاور تامین مالی بسیار پررنگ است. مشاوران تامین مالی با توجه به تخصصی که دارند با شناخت کسبوکار موردنظر ظرف کوتاهترین زمان ممکن نسبت به ارائه راهکارهای مختلف تامین منابع مالی و تهیه آن اقدام میکنند.
روشهای مختلف تامین مالی برای رشد و توسعه بنگاههای کوچک و متوسط
۱-وام و پیشبرداشت
از متداولترین روشهای تامین مالی برای رشد و توسعه بنگاههای کوچک و متوسط است که به دلایل مختلف از جمله استخدام افراد جدید، خرید سهام و توسعه محصولات مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی برای گرفتن وام، بنگاه متقاضی باید وامدهنده را مجاب کند که درآمد کافی برای بازپرداخت تعهدات خود را دارد که عموماً وثائقی جهت ضمانت پرداخت از وامگیرنده به وامدهنده ارائه میشود.
۲-دریافت وام از طریق P2P Business loans
در سالهای اخیر این روش متداول شده به این شکل که افراد از طریق درگاهها اینترنتی و برنامههای موبایلی تسهیلات مورد نظر خود را پیدا میکنند که در کشور ما یکی از این موارد برنامه وامینجا است. در این برنامه افرادیکه امتیاز وام و یا خود وام را در اختیار دارند، با انتشار آگهی نسبت به پیدا کردن متقاضی اقدام کرده و افراد متقاضی نیز با بررسی این موارد از میان تعداد زیادی از گزینهها وام مورد نظر خود با بهره مناسب را پیدا میکنند. این روش برای بنگاههایی که مشکل دریافت وام از طریق بانکها را دارند بسیار مناسب و راهگشا است و سرعت بالاتری نسبت به روشهای سنتی دریافت تسهیلات دارد به ظوریکه ظرف چند ساعت شما را به منابع مالی مورد نیازتان میرساند.
۳-لیزینگ و اجاره به شرط تملیک
این دو روش برای توسعه کسبوکارها مناسبند چراکه امکان پرداخت در آینده را برای متقاضی فراهم میکنند. کسبوکارهایی که منابع کافی برای خرید تجهیزات خود را ندارند میتوانند با استفاده از این روشها تجهیرات موردنیازشان را تامین کرده و به مرور زمان مبلغ آن را پرداخت کنند.
۴-تامین مالی از طریق فاکتورهایی که در آینده پرداخت خواهد شد
اغلب کسبوکارها خصوصاً کسبوکارهای کوچک و متوسط با مشکل دیرکرد مشتریان در پرداختهایشان مواجه هستند. راهی که دارند این است که از طریق فاکتورهایی که از مشتریان در اختیار دارند برای تامین مالی خود در حال حاضر استفاده کنند و در واقع فاکتورهای خود را بفروشند و منابع مالی مورد نیاز خود را که برای امور جاری و توسعه نیاز دارند به دست آورند. در این روش شرکتها به هیچ سرمایهای به جز فاکتورهایی که در آینده از سوی مشتریان پرداخت خواهد شد، نیاز ندارند. این روش یکی از سادهترین روشهای تامین مالی برای کسبوکارهای کوچک است.
۵- اعتبارات اسنادی
این روش برای همه بنگاهها قابل استفاده است به طوریکه شرکتها میتوانند براساس سفارشی که قرار است در آینده به مشتری تحویل دهند مبالغی را دریافت کنند و یا انتظار داشته باشند که در آینده نزدیک به منابع مالی دست خواهند یافت. بانکهای بزرگ و بسیاری از شرکتهای تامین مالی از این طریق اقدام به تامین اعتبار برای متقاضیان میکنند.
برگرفته شده از: منبع
صاحب اثر : تولید محتوای گروه جاوید
مدت زمان مطالعه : پنج دقیقه
نظرات